Forskningsprojektet EcoKnow afsluttes med åben konference om kunstig intelligens og samskabte sagsbehandlingsløsninger
Forskergruppen bag det omfattende projekt EcoKnow har igennem fire år undersøgt mulighederne for at gøre den offentlige sagsbehandling bedre og mere effektiv ved brug af kunstig intelligens. Nu præsenteres projektets resultater til en afsluttende konference og debat på IT-Universitetet d. 12. august 2021.
Thomas HildebrandtForskningSamarbejderdigital inklusiondigitaliseringoffentlig it
Skrevet 21. juli 2021 15:14 af Jari Kickbusch
Sagsbehandlere og borgere i danske kommuner slås med digitale systemer, som ikke giver meget hjælp til at forstå komplekse sagsforløb og overholde lovgivning, og som ydermere er svære at tilpasse, når regler i lovgivningen ændres. Det gør systemerne både ufleksible og dyre i drift. Det gør det også svært at lægge en god plan for den enkelte borger.
Derfor har en forskergruppe samt en lang række offentlige og private partnere (se nedenstående) siden 2017 forsøgt at finde ud af, hvorvidt man kan udvikle digitale løsninger, hvor ændringer i loven integreres løbende i systemet, og hvor sagsbehandlere kan udnytte de store mængder data, der findes fra tidligere sagsforløb.
Tværfaglighed og resultater
Ecoknow-projektet, som startede med en bevilling på 16 mio. fra Innovationsfonden, har været et tværdisciplinært projekt, hvor forskere med datalogisk, samfundsvidenskabelig og humanistisk baggrund har arbejdet sammen for at finde holistiske løsninger. Det har givet en lang række interessante afkast, både i form af værktøjer udviklet af de deltagende virksomheder og indsigter publiceret i en række artikler bl.a. på den mest toneangivende konference for Business Process Management (BPM) og den internationalt førende konference for computerstøttet samarbejde (CSCW). Mere information kan findes på projektets hjemmeside EcoKnow.org
Afsluttende konference
Den 12. august kl. 9-16
IT-Universitetet, Auditorium 1
Rued Langgaards Vej 7
2300 København S
Til konferencen vil projektets resultater bliver præsenteret, efterfulgt af panel- og plenumdebat.
Studerende, kolleger, presse og andre interessenter er velkomne på konferencen. Konferencen afholdes som et hybrid-event, hvor det både er muligt at deltage ved fysisk fremmøde på IT-Universitetet, samt online via Zoom.
Fysisk deltagelse: Tilmelding på Eventbrite senest d. 2. august er påkrævet
(Eventbrite tilmelding gælder ikke personligt inviterede)
Zoom deltagelse: Zoom link
Det er gratis at deltage.
Spørgsmål om eventet kan rettes til projektleder Annelie Jepsen, annel@itu.dk
Dagens program og oplægsholdere annonceres snarest via konferencens eventside.
Få mere information om EcoKnow på projektets hjemmeside
Ecoknow består af:
IT-Universitetet
Københavns Universitet
Danmarks Tekniske Universitet
DCR Solutions A/S
KMD
Syddjurs kommune
Københavns kommune
Gladsaxe kommune
Dansk Socialrådgiverforening
Kammeradvokaten
Globeteam A/S
MAPS S.p.A
Infoventure
Fujitsu